M10 – TERJEMAHAN
RESEPI 1
Biskut Mentega
Itali Gina
⭐⭐⭐⭐⭐
6 Penilaian | 4 Ulasan
| 2 Gambar
Biskut mentega gaya roti Itali-Amerika
tradisional yang akan membuat anda berasa seperti anda membelinya dari kedai
roti tempatan kegemaran anda di New York! Isi mereka dengan pengawet raspberry
atau aprikot, atau coklat, atau celupkan satu sisi ke dalam coklat dan tutup
dengan taburan - atau lakukan kedua-duanya! Apa sahaja yang anda pilih, ini
pasti menjadi resipi kegemaran baru anda untuk setiap percutian dan perayaan
yang akan datang!
Persediaan:
20 minit Masak:
20 minit Tambahan:
5 minit Jumlah:
45 minit Hidangan:
48 Hasil:
48 biskut |
Bahan-bahan
⬜ 2
¼ cawan tepung kek
⬜ 1 ½ cawan tepung serba guna
⬜ 1 ¼ serbuk penaik sudu teh
⬜ 1 sudu teh garam
⬜ 1 cawan mentega tanpa garam,
dilembutkan
⬜
1 cawan gula putih
⬜ ½ cawan pemendekan sayur
⬜ 4 auns pes badam
⬜
2 biji telur besar
⬜
Ekstrak vanila 2 sudu teh
⬜ 1
sudu teh jus lemon
⬜ ¼
ekstrak kacang almond
Cara-cara
☑ Langkah
1
Panaskan ketuhar
hingga 350 darjah F (175 darjah C).
☑ Langkah
2
Satukan tepung
kek, tepung serba guna, serbuk penaik, dan garam dalam mangkuk sederhana.
☑ Langkah
3
Campurkan mentega, gula, dan pemendekan
dalam mangkuk besar; krim dengan pengadun elektrik pada kelajuan sederhana hingga
ringan dan gebu. Campurkan pes badam hingga sebati. Masukkan telur, ekstrak
vanila, jus lemon, dan ekstrak badam. Kurangkan kelajuan pencampuran hingga
rendah dan perlahan-lahan masukkan bahan kering. Gosokkan mangkuk setelah semua
bahan kering ditambahkan, kemudian campurkan dengan kelajuan sederhana hingga
rata, kira-kira 30 saat.
☑ Langkah
4
Pasangkan beg pastri besar dengan hujung
864 atau 4S dan isi beg dengan adunan. Masukkan biskut bersaiz merata ke
kepingan kuki yang tidak digosok selebar 1 1/2 hingga 2 inci, memberi ruang
kuki sedikit untuk membengkak semasa membakar.
☑ Langkah
5
Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan
terlebih dahulu, jika perlu, sehingga bahagian bawahnya sedikit kecoklatan, 8
hingga 10 minit. Sejukkan pada loyang selama 5 minit sebelum dibawa ke rak
dawai sehingga sejuk sepenuhnya.
Fakta Nutrisi
Per hidangan:
122 Kalori; Protein 1.5g; Karbohidrat
13.6g; Lemak 6.9g; Kolesterol 17.9mg; Natrium 65mg.
Rujukan:
Allrecipes..
(2020). Gina Italian Butter Cookies. Dicapai pada Disember 29, 2020 dari
https://www.allrecipes.com/recipe/279153/ginas-italian-butter-cookies/
BUKTI KEHADIRAN: 28 DISEMBER 2020
No comments:
Post a Comment